11 MayEvig natt

Michelle Pavers bok ”Evig natt” är en spännande äventyrsroman som man sträckläser i ett andetag. Romanens form av dagboksanteckningar bidrar ytterligare till snabb genomläsning. Berättelsen utspelar sig under mellankrigstiden långt uppe i Arktis under några korta intensiva sommarmånader. Huvudpersonen Jack en desillusionerad ung man ser en möjlighet till en bättre framtid när han erbjuds jobbet som radiotelegrafist på en arktisk expedition. Det som hade kunnat bli startskottet för en ljus framtid utvecklar sig snart till en mardröm. Likt tio små negerpojkar lämnar deltagarna en efter en expeditionen tills Jack slutligen är ensam kvar, eller? Det finns ytterligare en levande varelse i området, men vem, vad är det?

Bra läsning en mörk sommarnatt av författaren till ”Vargbröder”. Om du gillar denna bok gillar du kanske också Johan Theorins debutbok ”Skumtimmen” .

Michelle Paver. 2011. Evig natt. Stockholm: Semic

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu