07 AprNiceville

För alla Er som läst ”To Kill a Mockingbird” http://bit.ly/fRZpBP  eller skrivit PM om ”The Montgomery Bus Boycott” http://bit.ly/ek0GDJ ringer det  säkert en klocka i Ert minne när Ni startar läsningen av denna bok.

Berättelsen utspelar sig i staden Jackson, Mississippi – det är 60-tal och fördomarna florerar.  När den 22-åriga ”Skeeter” återvänder till hemstaden för att arbeta som journalist ser hon på den och dess invånare med nya ögon. Den rasism och de fördomar som finns runt varje hörn sticker i ögonen. så småningom slår hon sig samman med de två afro-amerikanska hembiträdena ”Aibileen ” och ”Minny” för att skriva en roman om hemstaden som de ger namnet ”Niceville” . De tre vännerna är varmt tecknade, de känns levande, vilket gör att det blir sorgligt att skiljas från dem när boken tar slut.

En humoristisk, allvarlig, sorglig och underbart härlig bok. Den är filmad och släpps i augusti 2011 – än så länge är arbetsnamnet lika med den engelska titeln ”The Help”.

Stockett, Kathryn. Niceville. Forum bokförlag 2010.

One Response to “Niceville”

  1. Niceville skriver:

    Den är verkligen bra, har läst den två ggr nu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu