10 MayDagens romannyheter

I serien ”Nobelklassiker” http://bit.ly/KSvPQr kommer nu ”William Butler Yeats” – Tornet http://bit.ly/JCf0Ky  i fullständig svensk översättning. Verket gavs ut i original 1928 – en tid fylld av efterdyningar av Första världskriget, gryende Irländsk nationalism, en världsekonomi i kris och konstnärlig experimentlusta. Varför inte läsa dikten Nittonhundranitton som samarbete mellan ämnena svenska/historia för att söka spåren av den gryende Irländska nationalismen. Hylla Hce.03 i biblioteket.

Julian Barnes ( http://bit.ly/IKeEz ) bok ”Känslan av ett slut” 2011 års Bookerprisvinnare  har översatts till svenska och finns nu att låna hos oss. Hylla Hce i biblioteket.

Jonathan Franzen en spännande amerikansk författare som slog igenom med dunder och brak i början av 2000-talet med romanen ”Tillrättalägganden ( (eng. Corrections) http://bit.ly/JYa4Om   finns nu tillgänglig på svenska i essäsamlingen ”Längre bort”http://bit.ly/JdQdOR . Rolig och tänkvärd läsning. Hylla Hce i biblioteket.

Författarparet Roslund & Hellström bjuder på ett spännande läsäventyr i den nya boken ”Två soldater” ämnet gängkriminalitet är allvarligt och angeläget. Att författarna valt romanen som form för att belysa problematiken gör att många fler kanske får sig en tankeställare. http://bit.ly/KpdZrc – deckarhyllan i biblioteket.

Sist men inte minst kan vi erbjuda ”Kelly Links” ”Fel grav och andra berättelser” en halbrytande samling noveller – rubriken på en av novellerna ”Sagohandväskan” kan väl inte annat än väcka läslust http://bit.ly/GBBq0T  novellhyllan i bibblan.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu