25 JunSommarläsning 1

FAULKS, Sebastian/  På Green Dolphin Street, Forsum, 2003 / översättning Dorothee Sporrong

En roman i sanna 60-talsanda som handlar om Mary van der Linden brittisk välutbildad kvinna gift med Charlie som arbetar på brittiska ambassaden i Washington.

Äktenskapet går på slentrian, maken smygsuper – ett alkoholkonsumerande som så småningom tar över helt. Mary faller för en ung journalist som finns på plats i Washington för att  bevaka de amerikanska primärvalen (Kennedy- Nixon). Handlingen känns lite ”old fashioned” medan språket lyfter det hela med mycket eleganta formuleringar som bjuder på motstånd och frammanar bilder som gör att berättelsen verkligen får liv – innehållet till trots.

Inte oäven läsning – den får betyget 3.

 

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu