05 FebLämna världen

Lämna världen – Leaving the World härligt fängslande bok som utspelar sig dels på den amerikanska östkusten och dels i Kanada i Calgary närmare bestämt. Berättelsen kretsar kring Jane, doktor i litteratur från Harvard, hennes specialitet är den amerikanska naturalismen och – Theodore Dreiser. Efter ett tragiskt slut på ett långt förhållande med sin handledare inleder hon en kort men intensiv karriär på ett företag som sysslar med Hedgefonder. För att därefter bli gravid med en kille, Theo, med maniskt intresse för film.Berättelsen vindlar sig fram mellan höga berg och djupa dalar. Innehåller anspelningar på såväl litteratur – Wallace Stevens och hans ”Tretton sätt att betrakta en Koltrast” som musik som till exempel Bruckners NIA och Goldbergvariationerna. Texten är INTE trivial, snarare njutbar och välskriven på alla sätt. Författaren  DOUGLAS KENNEDY  lyckas väl med sitt inträngande porträtt av en kvinna i kris.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu