09 JanIngen fara av Selma Mahlknecht

Denna debutroman av Selma från Sydtyrolen har en lite anonym framsida – lockar kanske inte till läsning i första taget.  Efter att ha läst ett tjugotal sidor kan jag faktiskt inte lägga boken åt sidan. Själva historien som utspelar sig mellan de 204 sidorna är en familjekrönika utan smickrande inslag. Berättelsens huvudaktörer är systrarna Bess och Sandy och deras Mormor. Deras familjehistoria är en riktig rysare i bästa deckarnötstil. Allteftersom berättelsen utspelar sig så avslöjas den ena ruskigheten efter den andra.  Berättartekniskt är den inte helt lättköpt Sandys och Mormoderns berättelser och reflektioner varvas vilket gör att olika tidsperioder blandas – det blir inte tråkigt utan förhöjer spänningen och läsintresset.

Boken är utgiven på svenska av förlaget Thorén & Lindskog, oktober 2010. Läs den gärna.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu