08 MarSmitning

Smitning av Dominique Dyens är en pusselroman där bitarna efter visst letande sakta faller på plats.

Romanen kretsar kring Anne Duval , en framgångsrik kvinna i reklambranschen. Anne strävar efter ett så perfekt liv som möjligt, tyvärr har hon inte lyckats så väl med detta framförallt inte på kärleksfronten. I familjen finns ett datum i almanackan som alltid väcker fruktan och ångest  nämligen den tredje december.

När vi nu möter Anne får vi följa med henne på hennes ångestfulla väg mot ett mål som kanske inte är realistiskt nämligen att snabbt hitta en partner att dela sin tillvaro med. I ren desperation ger hon sig så helt planlöst ut på en odyssé genom Frankrike för att så småningom hamna i Clermont-Ferrand på en psykiatrisk klinik. Den psykiatriker som behandlar henne heter Kretz.

Ju längre in i berättelsen som författaren för oss det mer utkristalliseras de parallella skeenden som utspelas i olika tidsplan. Annes fars död, Annes sammanbrott och flykt från Paris, Annes tillflykt till slottet Lembron, Annes vistelse på den psykiatriska kliniken OCH hennes tillvaro i nutid.

Det är en spännande, nästan rå skildring av en kvinnas totala förvandling från framgångsrik och vacker till….läs så får du veta.

Dyens, Dominique  Smitning.  SEKWA2011.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu