14 NovEldvittnet

Fördrev några timmarLars Keplers rykande färska skapelse – Eldvittnet – blodig, hemsk, spännande – en bladvändare MEN knappast en bok som kommer att stå sig mer än några år. De flesta karaktärer är schablonmässigt nästan skissartat  skildrade. Undantag för kriminalkommissarie Joona Lima, Spiken, Vicky och några av bifigurerna.   Så här i efterhand får jag en känsla av att man klippt ut artiklar, notiser från kvällspressen som beskriver hemskheter ur verkliga livet lagt allt i en hög, skakat om och sedan plockat och pusslat fram en handling därur. Men visst, som jag skrev tidigare en bladvändare. Läs om du söker spänning för stunden. Lars Kepler är pseudonym för Alexander Ahndoril och Alexandra Coelho Ahndoril

Kepler, Lars  Eldvittnet. Stockholm: Bonnier, 2011.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu