11 AugDet goda inom dig

Lånade hem denna purfärska bok igår (tisdag) med avsikt att bläddra lite i den. Efter att ha läst de första 20 sidorna var jag fast. Det är en sorglig, insiktsfull historia som handlar om en kvinna i övre medelåldern bosatt ute vid kusten i Nya Zeeland. En dag stöter hon på en liten pojke som ligger blickstilla ute i havsbrynet. Den lille pojken  ”Ika” dyker stadigt upp varje torsdag, äter och talar med kvinnan som heter Marion. Mellan dessa två uppstår så småningom en varm vänskap. Pojken frigör också en serie minnesbilder från kvinnans förflutna.  Linda Olsson låter oss genom  dessa  korta tillbakablickar förstå att det finns många trauman i Marions tidigare liv som väntar på att bli förlösta. Hon vrider och vänder på sitt namn – Marion – men leker också med namnet Marianne – varför?

En viktig roll spelar också Marions granne ”George” en ensamvarg med en egen historia.

Läs boken – tänkvärd för alla åldrar, men läs även Linda Olssons tidigare böcker ”Nu vill jag sjunga dig milda sånger” från 2006 och ”Sonat  till Miriam” från  2008.

Olsson, Lind  Det goda inom dig. Bonnier, 2011.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu