13 JanBrighton Rock

Graham Greenes klassiska ”Brighton Rock”  från 1938 ges nu ut i ny upplaga då boken nyligen filmatiserats http://www.slashfilm.com/movie-trailer-brighton-rock/.  Berättelsen utspelar sig i en fattig och våldsbenägen del av Brighton. Bokens huvudperson ”Pinkie” hamnar snabbt i ”dåligt ” sällskap. Berättelsen eskalerar när en av gängledarna dör och Pinkie plötsligt finner sig vara ”the Leader of the Gang”. Pinkie är en ganska råbarkad och olustig person som, när han efter ett gängbråk dödat en annan människa, försöker manipulera omgivningen för att själv komma undan. Den som utnyttjas mest på det vidrigaste sätt är Rose som han  gifter sig med dock  inte av kärlek . En mycket välskriven berättelse och studie av en psykopat som inte skyr några som helst medel för att nå egen vinning.

Läs gärna boken den finns att låna i vårt bibliotek

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu