08 AugDeckarläsning

Sommartid är också tid för deckarläsning. Sagt och gjort så gav jag mig i kast med följande.

Ingrid Hedströms ”Blodröd måne över Villette” – spännande om hämnd ombord på Orientexpressen – lättsmält och flyktigt berättad historia.

Carin Gerhardsens tre första delar i den sk. Hammarbyserien – ”Pepparkakshuset”, ”Mamma, Pappa, Barn” och ”Vyssan Lull” – författaren beskriver polisernas arbete vid Hammarby polisstation, deras inbördes relationer och konflikter. Petra Westman och hennes kollega Conny Sjöberg är de figurer som framstår som mest levande bland alla poliser som passerar revy. Som bihandling har Carin Gerhardsen lagt in  den relation eller ”icke-relation” som finns mellan Petra och kollegan Hamad. Vad vet Hamad om Petra som Petra inte vet och på vilken sida om lagen står egentligen Hamad?

Mycket lättläst – passar för läströtta tonåringar.

Peter Temples ”Sanning” – kärv historia från Australien , en far-son berättelse som andas Australiensisk landsbygd. Kände mig inte riktigt bekväm med den boken – får kanske en ny chans – Peter Temple fick trots allt Australiens främsta författarpris – ”Miles Franklin Litterary Award” för denna bok.

Elizabeth Georges  ”Denna dödens kropp” – ett säkert kort – MEN – varför så omfångsrik? Bra deckarläsning för vänner av George.

Anne & Even Holt ”Flimmer” – syskonen Holt skriver tillsammans om ond bråd död på en hjärtklinik och om ekonomiska intressen inom den medicintekniska industrin. Skickligt hantverk och god spänning.

Och sist, men inte minst – Håkan Nessers nya ”spänningsroman” –  ”Himmel över London” som jag följer varje dag i DN. Följetongsläsande är något tröttsamt för en läsare som gärna vill läsa mycket och länge – men vad gör man inte för Håkan Nesser. Berättelsen är intressant, välskriven och lite som en labyrint – ibland går man vilse och måste ändra kurs – skall bli mycket spännande att se vad Leonard har i beredskap för sitt sällskap.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu